Sport Svijet Vijesti Zemlja

Bosna i Hercegovina ima svoje predstavnike na Evropskom prvenstvu U18

Predstavnici Bosne i Hercegovine su otputovali na Evropsko prvenstvo U18 koje se održava u Banskoj Bistrici. U sastavu reprezentacije su mladi talenti koji će se takmičiti u različitim disciplinama, s nadom da će ostvariti zapažene rezultate i ponosno predstaviti našu zemlju.

Emina Omanović će se takmičiti u skoku udalj. Nakon tri velika takmičenja na kojima nije zabilježila ispravan skok, Emina je sada spremna da zablista i postigne dobar rezultat na ovom prvenstvu.

Almin Talić i Enhar Mahmić će nastupiti u disciplini bacanja kugle. Oba takmičara su pokazala izuzetne sposobnosti i nadamo se da će se plasirati u finalnu seriju.

Zerina Bešlija će takođe nastupati u disciplini bacanja kugle. Nakon nastupa na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke, Zerina je na zagrijavanju pokazala da može baciti daleko preko 14 metara. S obzirom na iskustvo stečeno na nekoliko velikih takmičenja, očekujemo da će postići još bolje rezultate u takmičarskom dijelu.

Vođa puta atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine je naš proslavljeni bacač kugle, Hamza Alić, čije iskustvo i podrška će biti od velike važnosti za naše mlade sportiste.