Sport Svijet Vijesti Zemlja

Svjetsko prvenstvu U20 u atletici: Bosna i Hercegovina ima dva predstavnika

Svjetsko prvenstvo U20 u atletici, jedno od najprestižnijih takmičenja za mlade sportiste ove godine se održava u predivnom gradu Limi, Peru, od 27. do 31. augusta. Očekuje se rekordan broj učesnika – 1700 sportista iz preko 130 zemalja što ovo takmičenje čini najvećim u svojoj 38-godišnjoj historiji. Atletičari iz cijelog svijeta doći će pokazati svoj talenat i boriti se za titule najboljih mladih sportista na planeti.

Bosnu i Hercegovinu će na ovom prestižnom natjecanju predstavljati dvoje izuzetno talentovanih mladih atletičara, Arijan Milicija i Maša Garić. Arijan Milicija će se takmičiti u disciplini skoka s motkom, dok će Maša Garić braniti boje naše zemlje u trkama na 100 metara s preponama i 400 metara s preponama. Ovi mladi sportisti ušli su među elitu svjetske atletike zahvaljujući svom trudu, upornosti i talentu.

Lima će biti domaćin mladih budućih olimpijskih i svjetskih prvaka, a naše predstavnike očekuju ozbiljni izazovi i velika konkurencija. Ipak, Milicija i Garić ulaze u ovo takmičenje spremni i motivisani da dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu i ispišu nove stranice sportske historije naše zemlje.