Sport Svijet Vijesti Zemlja

Mladi atletičari BiH završili nastup na Evropskom prvenstvu U18

Predstavnici Bosne i Hercegovine završili su svoje nastupe na Evropskom prvenstvu U18 koje se održava u Banskoj Bistrici. U sastavu reprezentacije je bilo četvero mladih atletičara koji su se takmičili u disciplinama bacanja kugle i skoku u dalj.

Emina Omanović je nastupila u kvalifikacionoj grupi A u skoku udalj. Nakon tri skoka, od kojih su dva bila uspješna, Emina je postigla najbolji skok dužine 5,86 metara, što je njen najbolji ovosezonski rezultat. Zahvaljujući tom skoku, plasirala se u finale takmičenja. U finalu je također imala dva uspješna skoka, a najbolji rezultat od 5,73 metra, ostvaren u prvoj seriji, bio je dovoljan za 10. poziciju.

Enhar Mahmić je nastupio u disciplini bacanja kugle. Od tri pokušaja, imao je dva uspješna hica. Njegov najbolji hitac, ostvaren u prvoj seriji, iznosio je 17,04 metra, čime se plasirao u finale. U finalu je Enhar imao jedan uspješan hitac od 16,76 metara, što mu je donijelo 10. poziciju.

Almin Talić je također nastupio u kvalifikacijama bacanja kugle. Iako je imao tri uspješna pokušaja, njegov najbolji rezultat od 16,73 metra nije bio dovoljan za plasman u finale.

Zerina Bešlija je nastupila u disciplini bacanja kugle. Od tri pokušaja, dva su bila uspješna, a najbolji je iznosio 13,75 metara, što je, nažalost, bilo nedovoljno za plasman u finale.

Vođa puta atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, naš proslavljeni bacač kugle Hamza Alić, bio je velika podrška našim mladim sportistima, pružajući im dragocjene savjete i motivaciju.