Sport Svijet Vijesti Zemlja

Obavještenje o formiranju Komisije atletičara i atletičarki Federacije BiH

S velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da je na osnovu odluke Upravnog odbora “ASFBiH” i u skladu sa Statutom ASFBiH formirano tijelo za uspostavljanje Komisije atletičara i atletičarki Federacije BiH. Cilj Komisije jeste uspostaviti način kako naši sportisti mogu djelovati unutar atletskih struktura u Bosni i Hercegovini, te kako da se njihov glas adekvatno čuje.

Mapa puta formiranju prethodno navedene komisije;

1. Informisati atletičarke i atletičare Federacije BiH putem komunikacijskih kanala kako slijedi :
• Objava na zvaničnoj web stranici “ASFBiH”.
• Slanje dopisa svim klubovima “ASFBiH”, koji su dalje dužni obavijestiti svoje članove o procesu formiranja komisije i prenijeti im sve relevantne informacije putem interne obavijesti ili postavljanjem dospjelog dopisa na oglasnu ploču kluba.
• Putem društvenih mreža i ostalih komunikacionih kanala.

2. Okupljanje što većeg broja atletičarki i atletičara na organizacionom sastanku, koji će se održati 7. septembra 2024. godine tokom Federalnog prvenstva BiH. Tačan termin i mjesto će biti naknadno objavljeni odmah nakon saznanja o mjestu održavanja prvenstva.

3. Na Organizacionom sastanku izabrati predsjednika, potpredsjednika i članove “Komisije atletičara i atletičarki Federacije BiH”. Na samom sastanku sačiniti zapisnik, te odrediti smjernice rada. Napominjemo da članovi komisije mogu biti samo aktivni punoljetni atletičari ASFBiH.

4. Izrada nacrta pravilnika “Komisije atletičara i atletičarki Federacije BiH”, koji će se predati Upravnom odboru “ASFBiH” na usvajanje. Pravilnik će regulisati i definisati način rada komisije, trajanje, način donošenja odluka i upostaviti opće smjernice za budućnosti. Na sastanku Upravnog odbora prisustvovat će i predstavnici “Komisije atletičara i atletičarki Federacije BiH”.

5. Pisanje dopisa / otvorenog pisma prema ASBiH u kojoj se zahtijeva ispunjenje uvjeta od strane ove Komisije na sljedećem Upravnom odboru ASBiH, a koji će biti izabran na sljedećoj Skupštini ASBiH. Svi atletičari i atletičarke koji neće moći prisustvovati organizacionom sastanku mogu do 5. septembra 2024. godine poslati svoje zahtjeve na e-mail asfbih@gmail.com.

6. Organizovanje konferencije za medije u BiH i inostranstvu, na kojoj će učestvovati predstavnici ove komisije, s ciljem informisananja javnosti o aktivnostima ovog tijela, njegovoj svrsi i planovima.

Pozivamo sve atletičare i atletičarke da se uključe u rad ove komisije i zajedno doprinesu boljitku buduće bh. atletike. Vaš angažman i podrška su ključni za uspjeh naših zajedničkih ciljeva.