Sport Svijet Vijesti Zemlja

Novi državni rekordi za Arijana Milićiju i Neiru Hadžiahmetagić na Memorijalnom mitingu “Josip Gašparec”

Na Memorijalnom dvoranskom mitingu “Josip Gašparec” u Osijeku, koji je održan u okviru World Athletics Indoor Tour Bronze, članovi Atletskog kluba Sarajevo, Arian Milicija i Neira Hadžiahmetagić, postavili su nove državne seniorske rekorde u skoku s motkom.

Arian Milicija je dominirao u grupi B, koja je druga po kvaliteti na ovom mitingu, preskočivši visinu od 5.15 metara. Time je ne samo osvojio prvo mjesto, već je i poboljšao vlastiti i bh. apsolutni rekord za pet centimetara.

Neira Hadžiahmetagić također je ostvarila izvanredan uspjeh postavivši novi lični i bh. seniorski dvoranski rekord u ženskoj konkurenciji, s preskočenih 2.53 metra. Time je nadmašila dosadašnji dvoranski rekord od 2.50 metara, dok i dalje drži bh. seniorski rekord na otvorenom s preskočenih 2.82 metra iz prošle sezone.

Osim Milicije i Hadžiahmetagić, na mitingu su nastupili i višebojci Benjamin Bojanić i Emir Bektašević. Bojanić je preskočio 3.63 metra, dok je Bektašević ostvario svoj najbolji lični rezultat s preskočenih 2.73 metra.