Sport Svijet Vijesti Zemlja

Pezer i Mujezinović predstavnici Bosne i Hercegovine u Rimu

Atletičari iz Bosne i Hercegovine učestvovat će na predstojećem Evropskom prvenstvu u atletici koje će se održati u Rimu, a to su Mesud Pezer u bacanju kugle i Abedin Mujezinović koji nastupa u disciplini na 800 metara. U periodu koji je iza njih, oni su već ostvarili značajne uspjehe.

Mesud Pezer teži da nastavi svoju sjajnu formu i dodatno unaprijedi lične rekorde, dok Abedin Mujezinović, pod vodstvom svog trenera Giannija Ghidinija, planira potvrditi svoje odlične rezultate s početka sezone. Obojica su izrazili spremnost za izazove koji ih očekuju u Rimu i odlučnost da ponosno predstavljaju svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju.

Evropsko prvenstvo u atletici 2024. godine održat će se u Rimu od 7. do 12. juna. Ovaj prestižni događaj će biti organizovan na čuvenom stadionu Stadio Olimpico, gdje će se okupiti vrhunski atletičari iz cijele Evrope da se takmiče u različitim disciplinama.

Prvenstvo će trajati šest dana i obuhvatit će jedanaest takmičarskih sesija, pružajući ljubiteljima atletike priliku da uživaju u uzbudljivim sportskim nastupima. Ovo će biti treći put da Italija bude domaćin Evropskog prvenstva u atletici, nakon Torina 1934. i Rima 1974. godine.

Za više informacija o rasporedu takmičenja i kupovini ulaznica, posjetite službenu stranicu Roma 2024.