Sport Vijesti Zemlja

Hamza Muharemović ostvario izvanredan uspjeh na Evropskom U20 prvenstvu u atletici

Na nedavno završenom Evropskom U20 prvenstvu, mladi atletičar iz Bosne i Hercegovine, Hamza Muharemović, iz Atletskog kluba Sarajevo, ostvario je izuzetan rezultat u bacanju kugle plasiravši se na 5. mjesto u finalu ovog takmičenja. Njegov izvanredan uspjeh odražava se u postignutom ličnom rekordu od 19.10 metara u finalnom pokušaju, čime ostvario drugi najbolji rezultat u poslijeratnoj historiji na evropskim juniorskim prvenstvima.

Najviše postolje zauzeo je Nijemac Lasse Shulz, čiji je impresivni hitac od 20.21 metra osigurao zlato. Drugo mjesto pripalo je također Nijemcu, Lukasu Schoberu, koji je kuglu bacio 19.76 metara. Dimitros Antonatos osvojio je treće mjesto sa udaljenim hitcem od 19.31 metara.

Hamza Muharemović je nastavio tradiciju uspjeha bosanskohercegovačke atletike na ovom prvenstvu, nakon što je Mesud Pezer ostvario sjajan rezultat osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju na istom takmičenju 2013. godine. Pezer je tada ostvario izuzetan rezultat od 20.44 metra. Ovaj rezultat svjedoči o talentu i predanosti mladog bacača kugle Hamze Muharemovića, čiji je naporan rad i trud urodio plodom na prestižnom takmičenju kao što je Evropsko U20 prvenstvo.