Sport Svijet Vijesti Zemlja

Zlato za Mesuda Pezera na Prvenstvu Balkana

U Istanbulu (Turska) jučer je održano Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke na kojem su nastupili i takmičari iz Bosne i Hercegovine predvođeni bacačem kugle, Mesudom Pezerom.

Mesud Pezer osvojio je titulu prvaka Balkana za seniore u bacanju kugle, ostvarivši izuzetan rezultat. Najduži hitac Mesuda Pezera iznosio je 20.75 metara, što je bilo dovoljno da zauzme prvo mjesto i osigura zlatnu medalju. Ovaj rezultat postigao je u drugoj seriji, dok je drugoplasirani takmičar, Odysseas Mouzenidis iz Grčke, ostvario hitac od 19.25 metara. Na trećem mjestu našao se Giorgi Mujaridze iz Gruzije sa rezultatom od 19.19 metara.

Nermin Štitkovac također je postigao zapažen uspjeh, završivši na petom mjestu sa rezultatom od 18.12 metara.

U disciplini 60 metara, Edhem Vikalo nije uspio izboriti mjesto u finalu. Sa vremenom od 6.95 sekundi, Vikalo je zauzeo deseto mjesto.

Marko Šuković trenutno se takmiči u skoku u vis i uspio je preskočiti visinu od 2.15 metara iz prvog pokušaja. Gledajući poredak, za medalju je Šukoviću nedostajao jedan uspješan prelazak ljestvice postavljene na visini od 2,20 metara. Na kraju je završio na četvrtoj poziciji.