Sport Svijet Vijesti Zemlja

Mesud Pezer završio takmičenje u Glasgowu na devetom mjestu

Bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer završio je svoj nastup na atletskom takmičenju u Glasgowu na devetom mjestu u disciplini bacanja kugle. Nakon tri serije bacanja, Pezer je ostvario najbolji rezultat od 20,41 metara, što nije bilo dovoljno da se plasira među prvih osam takmičara koji su dobili priliku za dodatna tri bacanja.

U prvoj seriji, Pezer je kuglu bacio na udaljenost od 19,78 metara, dok je u drugoj seriji popravio svoj rezultat na 20,41 metar. Međutim, u trećoj seriji, kada se nadao da će osigurati dodatne pokušaje, napravio je prestup i time okončao svoje učešće na takmičenju.

Iza Pezera su ostali neki od favorita za medalje, kao što su Tomas Stanek i Rajindra Campbell. Priliku da se bori za odličje dobio je Filip Mihaljević, koji je nakon prve tri serije bio na osmom mjestu sa hicem od 20,73 metra. Mihaljević je takmičenje završio na osmom mjestu, a u dodatnim pokušajima nije uspio popraviti svoj rezultat.

Zlatnu medalju osvojio je američki atletičar Ryan Crouser, koji je dominirao takmičenjem sa pet ispravnih bacanja od šest pokušaja. Njegov najbolji hitac od 22,77 metara postavio je novi rekord takmičenja. Na drugom mestu završio je Tom Walsh iz Novog Zelanda sa hicem od 22,07 metara, dok je treće mjesto osvojio Italijan Leonardo Fabbri sa rezultatom od 21,96 metara.

Iako Pezer nije uspio da se domogne medalje, njegov nastup u Glasgowu pokazuje da je i dalje jedan od najboljih bacača kugle u Bosni i Hercegovini i da može očekivati bolje rezultate u budućim takmičenjima.