Sport Svijet Vijesti Zemlja

Mesud Pezer bronzani na Europskom kupu u Leiriji

Zimsku atletsku sezonu bh. bacač kugle Mesud Pezer okončao je današnjim nastupom na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji, gdje je s hicem od 20.58 metara osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Pezeru je ovo bio prvi nastup ove zime na otvorenom, na kojem je prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio Italijan Zane Weir, koji je pobijedio s hicem iz druge serije od 21.55 metara.

Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Britanac Scott Lincoln s dužinom 20.98 metara, a četvrti je bio Rumun Andrei Rares Toader s 20.43 metra.

Pezer je danas, inače, imao vrlo ujednačen nastup po serijama. Tako je u prvoj seriji bacio 20.22, u drugoj 20.44, u trećoj 20.58, u četvrtoj 20.42, u petoj 20.56 te u šestoj 20.55 metara.

Pezerova bronza uvrstila je i BiH u listu osvajača medalja na ovom takmičenju, na kojem su se mlađe seniorke i seniori te seniorke i seniorke protekla dva dana takmičili u bacanju koplja, kugle, diska i kladiva te na kojem su, do sada, medalje osvajali takmičarke i takmičari iz ukupno 21 zemalja.